Koncept

 
Denna vecka kommer inte vara helt lätt för mig. Därför kommer ni vara utan några vettiga inlägg (förutom denna) Nästa vecka är min deadline & nu ska jag även designa deras idé, så det innebär en massa jobb. Jag är klar med mitt online koncept för NärCon, vilket känns skönt. Jag kör i olika sektioner nu. Så nästa uppgift blir att göra det grafiska online fast med ett annat tema, efter det ska jag samtidigt jobba med det som skall tryckas, både mitt koncept och deras. Efter det kommer allt annat, personalkort, nyckelband, kartor & dylikt. 
När allt DET är klart ska jag även skriva klart uppsatsen. Här blir det inte mycket ledigt ;-) Nu har ni en inblick av mitt schema och mitt hektiska liv (just nu) Mer av mig får ni höra...när jag är klar med de största delarna av mitt skolarbete ;-)
Har även fått en spännande praktikplats på OkiDoki i Linköping, det innebär att jag även flyttar upp (äntligen) till min fästman. Då hoppas jag att jag får tid till att skapa lite eget, alltså kunna måla igen <3
Ha en underbar vecka nu och heja för mig! 

Nu är det kul!

 
(Vad tycker ni om min poster?)
Oj oj! Vilken vecka, omtenta som jag faktiskt klarade av, många timmars sömn & ett helt maraton på Once Upon A Time. Nu är det dags att jag faktiskt tar tag i alla mina uppgifter. Så tar min lärares kloka ord och börja med det man tycker bäst om. Så det fick bli en övningsuppgift - i still med Saul Bass & skräcktema. Detta är ju definitationen på MIG. Så knåpade stolt ihop en snygg movie poster i Saul Bass-stil. Filmen är Stay Alive och den rankades som en av de sämsta skräckfilmerna, men jag tycker den är charmig ;-) En favorit faktiskt. 
 
Nästa vecka blir det att ligga i hårt med NärCons grafiska proil, efter att jag har nu själv tittat upp på det senaste konventet vart jag mer och mer inspirerad. Kikade upp hur deras personalkort såg ut, postrar, kartor m,f Så nu känns det som att jag vet vad som skall göras! Fokus ligger på allt som har en digital deadline :-) Men såklart kommer jag att göra det trycka också men jag misstänker att den inte har en deadline ännu. Vi får se, jag kanske får en rejäl inspirations kick och gör klart allt + rapporten.... :-D
 
Ha nu en trevlig helg och ta hand om er <3 Mer av mig ser ni nästa vecka.

Valentine's Day Infographic - Version 1

Min allra första Infographic - någonsin! Gjort det jag har snappat upp under föreläsningarna och lite när jag har kikat runt. Denna är lång, så tanken är att det ska vara som en informations banderoll någonstans när alla hjärtans dag dyker upp :-D Det sista kan tas lite som mörk humor, en liten ;-) ska ges efter det - hinta om att man kanske bör köpa något till sin bättre häft ifall att  ;-)

Infographics

Detta sitter man med några timmar innan inlämning. Det beror mest på brist på tid men också brist på BRA statistik om mitt förra ämne - Serietidnings läsande. Så igår fick jag ändra mig och pga alla hjärtans dag så vart jag intresserad av hur mycket tid och pengar vi lägger ner på det. Så varför inte kika på vad som beräknas att kostas och hur många som firar det detta år (Enbart i Amerika - finns bäst statistik över det)
Paletten är så min stil och jag kör med det nästan vanligaste typsnittet för en informationsgrafik - Open Sans, Extra Bold.
Tycker ni att det är intressant med dessa slags bilder? Jag personligen älskar att se hur folk jobbar! <-- För att kunna se vad de ändrade i slutet :-)
Ha det gött och på fredag dyker hela versionen upp (då den ska bli klar idag senast)

Fight! Rysk Propaganda

Detta är min take på en såkallad rysk konstruktivism - rysk propaganda posters typ, eller det är så jag kallar det haha! Studerade lite och de har mycket "kraft" i sig, tolkade det och körde med the trusty old Sailor Moon. Quoten har cirkulerat länge på nätet men har aldrig sett någon leka med det tillsammans med dessa hårda färger. Jag tecknade handen i mangastudio och förde över den till Illustrator för att sedan vektorisera den. Kunde ha varit enklare att ta en bild och göra det direkt i Illustrator, men nej! Jag har tid att göra saker för hand! Och tycker om att ha MER kontrol över vad och hur det ska vektoriseras. Samma för staven ;-) Laddade hem fonten "Motherload" och la ihop allt. 
Girl Revolution - Fight lika a girl!
Vad tycks? Jag vart så nöj, har lärt mig en massa nytt denna vecka :-D