Problem


En hel vecka spenderades ute i stugan förra veckan! Då var alla inläggen tidsbestämda såklart ;-) Denna veckan kan bli svårt att lägga upp något, för inte mycket har gjorts den veckan när jag hade liiite semester från nätet. Denna sista vecka lär bli utan nät också så idag blir sista uppdateringen denna månad. 
Men ni som inte följer mig på instagram kanske har missat det lilla traditionella jag tecknade. Sitter även nu och skissar lite med vanlig penna och papper :-) Så kanske får ni se lite lätta skisser och lite jag ska spela in hur jag tecknar ögon, vilket kommer ske digitalt :-) Men ni får ha det så bra och så hörs vi i Augusti ;-)

Dags att se tillbaka!

Så detta är en utav många bilder jag tecknade under 2010. Det var året som jag verkligen vart förälskad. Istället för att ta en screenshot så tecknade jag oftast. Gärna hur jag såg ut och reagerade. Jag gjorde detta istället för att skriva dagböcker. Så många bilder hemma har en massa minnen i sig. Vilket jag nu saknar att göra. Nu gör jag bilder för att producera en massa, istället för att lägga en massa tanke på det. Men det är sådant jag ska jobba med! Bilder ska få en att känna. 

Avatar Korra!

Nyaste tillskottet av förebilder! Om ni inte har sett Ledgend of Korra - då har ni missat något, jag rekommenderar varmt denna serie, Denna serie är en fortsättning av The last airbender där Aang är den blivande avataren. Men Korra kommer från vattenfolket och är sjukt kick ass! Vilket kan ge henne lite problem då och då. Hon kämpar med att få rätt och få folk att tro på henne. Denna serie har också en av de bästa sluten ever - vilket ni kommer förstå om ni kommer se den. Grymt glad över författarna till denna serie, good job! 
Ganska nöjd med denna bild, men storleken jag jobbar med är ca 5000 x 4000 ppi och en upplösning på 350 ppi, tyvärr så fixar blogg.se ner det och mina bilder blir mycket mindre, Så man förlorar lite helheten känner jag, men så går det när man vill ha de bästa upplösningarna på sin dator ;-) Fulla versionerna kommer dyka upp en dag på min deviantart. Nästa fredag kommer den sista bilden upp och efter den ett litet kollage :-) 
 

Glove for your hand

Hej!
Idag ska jag dela med mig av ett Tips & Trix inlägg. Som de flesta säkert vet så äger jag en Cintiq 13HD, en extra skärm till datorn som är speciellt utvecklat för oss kreativa människor. Problemet är "glidet" på skärmen, huden dras på skärmen, den blir smutsig och det känns inte bra helt enkelt. 
En lösning är att köpa en speciell handske SmudgeGuard för ca 200-400:- inklusive frakt...eller så gör man en egen för ca 35:-. Jag som student och inte tjänar pengar fick komma på detta själv ;-)
Men dessa kan användas till vanliga ritplattor för att också slippa det jobbiga "glidet" OCH för er som tecknar traditionellt. Som då vill slippa att få en massa kol på händerna.
 
  1. Så först behövs det en vante för den hand du använder. För mig vart det en högervante. Du ska helst ha en vante av ett tunnare material som också andas. Jag köpte bomullvantar i storleken small på apotea för 35 kr - här är länken <--- du kan även beställa medium och large bara att söka vidare på sidan. 
  2. Sedan tar du en sax och klipper av de 3 första fingrarna på vanten. Så kvar ska du ha ringfingret och lillfingret. TADA!! Där har du din alldeles egna SmudeGuard för 35:- och du får 20 av dem!! En vante räcker länge beroende på hur ofta du vill byta ut dem. Jag rekommenderar att slänga den när de börjar gå upp och ser extra smutsiga ut, ingen idé att tvätta dem. 
 
 
Hoppas detta tips hjälpte er :-D 

Allt ligger i detaljerna

Det är det som gör bilden, det är det som får en att titta extra noga :-) Är så nöjd med denna, färgerna och linearten - Perfekt! Ibland måste man bara berömma sig själv - vilket jag tror många glömmer att göra. Men vi är väldigt bra på att dömma oss själva! Något som jag har lärt mig under året är att vara snäll mot sig själv, trotts allt jag är 22 år nu och under de flesta av åren har jag klandrat mig själv, varit allför hård mot både kropp och sinne & låt oss inte glömma hur många gånger jag har jämför mig själv med andra. Nu är det dags att ändra på det! Börja med att berömma dig, hitta perfektion i varje bild som jag tyckte vart fel, sluta jämföra vi är alla olika och olika bra på saker, sluta dra i fläsket och klaga och uppskatta det jag har! Gör er själva den tjänsten med! Det finns nog med andra människor som trycker ner just DIG och varför ska DU då trycka ner dig själv?
Saker som jag länge har viljat skriva ner men tyckt att det är en självklarhet - men icke - så därför skiver jag det nu. Ta hand om er och människorna kring er <3 Ha en fortsatt mycig vecka! <3